За да ухаем добре трябва да подберем правилния аромат. Той не само, че трябва да ни харесва и да олицетворява нашата същност, стил и предпочитания, но и да направи добро впечатление на околните. По принцип чуждото мнение трябва да е второстепенен фактор, на който не бива да обръщате много голямо внимание, но със сигурност ще ви стане приятно, ако някой оцени по достойнство уханието, което излъчвате.

Избирането на подходящ парфюм не е толкова лесно. Трябва да се съобразите с определени фактори, за които вече сме писали в предишните статии. Съветваме ви да ги прочетете. Определено има какво да научите от тях.

Със сигурност има някои въпроси, които ви измъчват и трудно може да си обясните или пък да откриете отговора им в Интернет.

Колко време ухае парфюма?

Интересен факт е, че в миналото с едно впръскване от любимия ви аромат, е могло да изкарате цял ден, а дори и повече време. Тогава обаче, уханията са били много по-силни и тежки сравнение с днешните. Ароматът на съвременните маркови парфюми, се задържа за не повече от 4-5 часа, в много редки случаи 6-7. Тук е момента да отбележим, че влияние върху силата и дълготрайността на аромата оказва влияние и останалата козметика, която използвате – душ гел, кремове и други подобни мазила.

Защо при някои хора аромата, е по-траен, а при други не?

Питали ли сте се защо вашия парфюм ухае по-малко от този на вашата приятелка, след като буквално са едни и същи? Възможно е да сте си закупили парфюм-менте, но, ако сте напълно убедени, че аромата, който сте си избрали е доказан произход от най-високо качество, то тогава причината е ясна – кожата. Тя се разделя на няколко вида – суха, мазна или смесена. Върху сухата кожа ароматите, се усещат по-силно и запазват по-дълго уханието си, докато при мазната, е необходимо по-голямо количество парфюм, за да се постигнат същите резултати. Това в никакъв случай не означава, че трябва да се изкъпете в него. За да избегнете подобен ефект ви препоръчваме да тествате парфюма върху собствена си кожа, преди да го купите или да използвате мазила, които да подсилят ефекта му.

Избор на парфюм

Защо върху различна кожа, се усеща по различен начин?

Отговора до голяма степен, се припокрива с изписаното по-горе. Отговорът на въпроса, се крие в PH-то на кожата ни. Неговите показатели са различни за всеки човек и се определят спрямо няколко фактора – цвят на кожата, цвят на косата и т.н. Специалистите препоръчват хората, които са с по-мургава кожа и тъмна коса да използват по-силни аромати, а тези с по-светла кожа да се сдобият с „лек аромат”.

Наясно сме, че всяко правило има своето изключение. Затова ви съветваме да пробвате парфюма, който сте си харесали, преди да го купите, за да усетите какъв ще бъде аромата след като го нанесете върху кожата си. Така че, имайте едно наум, когато харесате парфюма на някой познат, преди да си го купите.