Joy Forever – обновена класика на къщата Jean Patou

0
111

Всяко поколение има своите емблематични аромати. Някои от тях се завръщат с гръм и трясък в живота ни, докато други го напускат без следа. Основателят на къщата Жан Пату пуска първия аромат „Joy Forever” през 1930 г., който днес е общопризната класика.

Октомври 1929 г. е най-важният месец в историята на срива на фондовия пазар, предизвикал паника сред инвеститорите, спад на фондовия пазар и поредица от фалити. Дизайнерската мода на практика е била забранена. Но независимо от строгите мерки за икономии, наложени по отношение на потреблението, Жан Пату създава собствен уникален парфюм „Joy Forever”, което бързо се превръща в най-ценния в света.

Използването на огромно количество дамаска роза и жасмин от Грас е направило тази класическа композиция ненадмината. И днес парфюмът „Joy Forever” все още е безспорен символ за качество и лукс. Разбира се, животът на съвременните жени се е променил драматично през последните десетилетия, но желанието за радост остава непроменено.

Затова е било взето решение да се разработи ново издание на класическия аромат, чийто автор е парфюмер на къщата Том Фонтейн. Той е успял да улови двойствеността на жената, която винаги изглежда страхотно и както никой друг е в състояние да превърне дори ежедневната дреха в елегантна. Легендарният флакон на парфюма, полиран като скъпоценен камък, е шедьовър на Луи Сю архитект и интериорен дизайнер, както и близък приятел на Жан Пату.