връзка между характерът на човека и ароматите

Представете си следната ситуация. Младо момиче получава парфюм, който много обича. То непрекъснато го нанася върху кожата си, защото харесва аромата и е сигурно, че и на другите този аромат ще се хареса и всеки ще я признае като истински естет в областта на парфюмите. Но след известно време изпада в депресия и разбира, че не може да спи толкова добре, както преди и има постоянно главоболие. Момичето отива на лекар и той я посъветва да промени парфюма. По ирония на съдбата тази мярка наистина помага. И съществуват много такива случаи.

Не забравяйте – не само аромата трябва да се хареса на човека, но и човека трябва да се хареса на аромата!

Много неразумно и непрактично е да се избират тези парфюми, които толкова стилно подхождат на вашата приятелка, защото това, което е подходящо за нея, не е задължително да е точно за вас.

 

Искате ли да усетите аромата на парфюма?

Погрешно решение е да поднесете капачката до носа. Великият драматург Уилям Шекспир нарича парфюмите „затворници в кристални стени”. При отваряне на капака, тези затворници са нетърпеливи да се освободят и няма да почувствате истинската симфония на аромата. По-добре е да нанесете парфюма на китката си и след двадесет минути той напълно ще се разкрие.

Парфюмите не просто създават приятен аромат около вас, а живеят в дома ви както и вие!

Купувайки парфюм, проверете как реагират останалите членове на семейството. Навлажнете красива салфетка и я оставете някъде на видно място. Ако парфюмът не потиска вашето семейство, а по-скоро създава приятно настроение – той е най-добрият избор.

Както сте забелязали, парфюмите не се предлагат в стъклени бутилки от три литра? Техните малки флакончета са много елегантни, подчертават красотата на аромата и важното е, че капачетата на флаконите прилягат много плътно. Това се прави, защото съдържанието на ароматните вещества в такива течности е около 15-25 на сто. Не бързайте да използвате цялата течност наведнъж, в противен случай вашето семейство и колегите ви просто ще се задушат. Вие не трябва да нанасяте аромата сутрин, защото в „парфюмирано” помещение е трудно да се концентрирате върху нещо. А и в обществения транспорт едва ли някой ще каже „благодаря” за ароматизирането на тясното пространство. По-добре е да използвате тоалетна вода, която съдържа много по-малко ароматни вещества. Най-малко десет процента или максимум двадесет.

Искате парфюмът да се разкрие истински и да издържа дълго време?

Нанесете го в тези части на кожата, където минават вените. Топлината на кръвта и ударите на сърцето го „съживяват”. Такива места са, например, шията, лактите, ушите.

Парфюмите могат да се нанасят и на тъмни, не докосващи кожата дрехи. Ако се поръси малко парфюм на светла материя, ще остане петно и не можете да я носите повече. Най-хармонично ароматите се проявяват на естествените материи.

Всички тези „трикове” са известни от дълго време и много пъти се повтарят. Но за съжаление, малцина ги спазват.

Успех в намирането на „своя” аромат!