Victoria’s Secret - Bombshell Diamonds

Критерий за избор на парфюм може да бъде цвета на флакона. Например, флакони с нежни, деликатни нюанси съхраняват женствените аромати, студените цветове съхраняват свежестта на цветя, а тези с топли нюанси обещават наситена сладост.

Модерната китайска наука Фън Шуй казва, че ако изберете парфюм по цвета флакона, можете лесно да управлявате и своите финанси и романси:

Синьото при Фън Шуй отговаря за стихията на водата. Носете такива парфюми, когато трябва да решавате въпроси за кариера и финанси – те ще събудят интуицията ви.

Зелено – хармонията и енергията на природата. Парфюмът в зелени шишенца повишава настроението и придава бодрост.

Златното във Фън Шуй представлява целия диапазон на металите. Използвайте тези парфюми, когато имате нужда да се чувствате мъдър, силен и да държите всичко под контрол.

Червено – цветът на огъня. Това е страст и слава. Напарфюмирайте се с парфюм от такова шишенце, когато искате да бъдете в центъра на вниманието и като магнит да привличате погледите на другите.

Розовото във Фън Шуй – това е емоционалност, чувственост и женственост. Потопете се в такъв аромат преди среща или среща със скъпи за вас хора.

Бялото символизира чистота на ума. Изберете го, когато искате да се отпуснете, да настроите себе за очистване или творчество.

Черното във Фън Шуй – символ на дълбоката промяна. Преди да вземете важни решения използвайте парфюм от черни флакони – той слага мислите ви в ред.

И накрая – няколко съвета от френските жени. Смята се, че те имат вродена дарба да носят парфюми.

„Не бягай след моментните модни прищявки. Променям парфюмите само когато животът ми се променя драстично – веднъж на всеки пет или десет години“ – казва топ моделът Инес де ла Фресанж (през 1994 г. тя е била модел на бюст на символът на Франция – Мариана).

„Парфюмът е израз на вашето „аз“, а не на настроението, което се променя всеки ден и дори всеки час. За да подчертаете днешното настроението, носете високи токчета или променете цвета на червилото си. Парфюмите трябва да се пробват, а не по първите нотки да се съди за аромата. Сега са популярните парфюми, в които доминира една единствена нотка, например, шоколад или ванилия. Истинските парфюми трябва да бъдат многостранни, в тях не е задължително да има логика и точни изчисления – само вдъхновение“ – казва актрисата Одри Тоту.

„Ароматът не е секс, а добро настроение. Често в рекламите можете да чуете, че този или онзи аромат ще ви направи съблазнителни“ – казва Инес де ла Фресанж. „Бих казала по друг начин: вашия любим парфюм ще ви даде увереност, а тази увереност вече прави една жена сексапилна“.

 „Малко по малко, вече достатъчно. Френските жени предпочитат да казват за тях, че са умни, интересни в общуването и притежава такт, вкус и чувство за хумор, а не че миришат хубаво и модерно“ – смее се актрисата Софи Марсо. „Нанасяйте парфюма в такова количество, че околните да усетя аромата ви, само при близост достатъчна за целувка.“