Любимият парфюм – зад тези думи се крие смисълът на неповторимостта на аромата, тъй като любимият парфюм винаги е уникален. Ако вашият парфюм ви създава приятно усещане, вие сякаш сте обвити в нежно и леко привлекателност, в уникални нотки, от които се стимулира ума и се открива чувствената природа на жените. Само ароматът на парфюм е способен да създаде идеалния образ, да направи от нежното момиче жена вамп, или да превърне отчаяната мечтателка в безпринципна кариеристка.

Светът на парфюмите силно засяга жените. Те определят любимия си аромат само по една нотка в парфюма и могат да си спомнят отдавна забравена история от живота и се почувстват щастливи, радостни или обидени. Стилистите смятат, че всяка жена трябва да има свой собствен аромат, който да подчертава нейната оригиналност и неповторимост. Ето защо някои жени носят един аромат цял живот, а много други го търсят в продължение на години.

За да изберете своят единствен и неповторим аромат, трябва правилно да изберете най-подходящия. За това ще помогнат свежата утрин и кафето. Експертите препоръчват парфюмите да се купуват сутрин, тъй като само през този период на деня човек може да почувства огромно количество миризми и да разпознае милиони ароматни нотки.

Избирайки парфюм, трябва да го нанесете на китката си и след като минат 10 минути ще усетите истинския му аромат. Трябва да знаете, че на върха на флакона, на хартиен тест или във въздуха, композитния аромат на парфюма се отваря по съвсем различен начин. Също така трябва да вземете под внимание факта, че звученето на аромата може да се промени много, ако преди да отидете до магазина сте хапнали пикантни храни, а също ароматите се променят при наличието на метални гривни и пръстени.

Кога трябва да купите парфюм?

Не се препоръчва купуването на парфюм през първия ден, в който го забележите. Трябва малко да поживеете с него, да се насладите и да оцените неговата същност. Дори е по-добре, ако вашия любим парфюм може да бъде закупен в малки обеми и макар че ще стигне за малко време, то тази опция ще даде възможност да проверите парфюмът в различни ситуации.

Избирайки парфюм трябва да знаете, че след известно време ароматът се притъпява и той може да се възстанови от мирис на кафе. Някои любители на аромати препоръчват да прилагате парфюм пръскайки пред себе си, а след това да минете през този благоуханен облак. Други съветват да се прилага парфюм само на тези участъци от кожата, където е лесно да усетите пулса си: областта зад ушите, сгъвката на лакътя, китката, между гърдите и корема. В тези области от тялото парфюмът се задържа по-дълго.

Освен това, парфюмът има свойството да се издига нагоре, така че трябва да сложите няколко капки от аромата на глезените и под коленете. Ароматът се запазва остатъчно дълго на чиста коса, но стилистите не препоръчват да пръскате косата си с парфюм, тъй като алкохолът може да навреди на косъма. Трябва просто да сложите няколко капки парфюм на гребен и да срешете косата си.

Дрехите от естествени материи перфектно поглъщат аромата на парфюм: такива са материите памук, вълна, кожа и кожени изделия. Също така си струва да припомним, че пръскането на парфюм върху вещи не си струва, защото те могат да бъдат оцветени, но малко пръскане в килера ще предаде на дрехите лек приятен аромат.

Освен, че любимият парфюм е очарователен и съблазнителен като жената, той е и капризен. Ароматът на парфюма може да се промени до неузнаваемост, реагирайки на промените в температурата. Особено внимателно трябва да използвате парфюми през лятото, защото ароматът им става по-остър, а ароматната композиция се изпарява много по-бързо. За да не променяте своите правила и да ухаете очарователно и през лятото, трябва да се откажете от любимия парфюм и парфюмна водата и да си купите тоалетна вода с цитрусови, морски, озонови нотки. От парфюмите с флорални и плодови аромати е най-добре да се откажете, защото в горещо време те стават задушливи и не толкова привлекателни.