Interlude Woman Amouage – една любовна история

410

Има аромати, с които ни свързва нещо повече от обикновена симпатия. Ще ви споделя моята история, в която ще ви разкажа за парфюма Interlude Woman Amouage

Interlude Woman Amouage

Interlude Woman Amouage – това е парфюм за жени в концентрация EDP, продава се с обеми от 50 и 100 мл, принадлежи към групата на шипрово-цветните аромати, и е на бял свят от 2012 година.

Парфюмерист: Karine Vinchon Spehner.
Връхни нотки: бергамот, джинджифил, грейпфрут и невен.
Сърдечни нотки: тамян, роза, портокалов цвят, жасмин, гръцки орех, кафе, киви, сандалово дърво, мед, безсмъртниче и опопонкс.
Базови нотки: ванилия, кожа, дъбов мъх, амбра, тамян, тонка, мускус, дърво агар и сандалово дърво.

За първи път помирисах този парфюм в горещ летен ден в паралел с Honour, Reflection и Ciel. До нанасяне на кожата не е стигнах, защото търсех нещо въздушно и цветно, а Interlude ми се видя болезнено монументален и тежък в сравнение със събратята си. В интерес на истината трябва да отбележа, че той има нещо общо с моето вечно преследване на пикантни орехови нотки в ароматите. Втората среща се състоя през същото лято, но в прохладен и дъждовен ден, когато погледът ми в магазина за парфюми отново попадна върху тъмно синия флакон. Реших да го приложа директно върху кожата и тогава започна цялото вълшебство.

Факт е, че заради изобилието от съставки, ароматът е много ограничен в разкриването си на тест-ленти и тъкани. Разбира се, вие ще кажете, че всеки аромат, още повече нишов, трябва да се опита върху кожата, за да разкрие в цялата си прелест, но аз лично го нанасям на тест лента, защото никой не иска да се мие след това, потресен от неприятна миризма.

За щастие, върху кожата Interlude стана обемен, красив и многопластов: покрай тамянът успяха да пробият неусетените от тест-лентата и всичко зазвуча. Между другото първоначално той ми напомни по някакъв начин на Tobacco Vanille на Форд, но по-своенравен и с подчертан ориенталски характер.

Но щеше да е много просто, ако нашата любовна история приключи тук, така спокойно и щастливо. Ние имаме истинска връзка с този аромат! Защото с Interlude може да се случи всичко: понякога е много трудно да се разбираме. Често тамянът излиза на преден план и буквално задушава със своята суха наситеност, напълно засенчвайки другите нотки. Създава впечатление, че съм ударена по главата с кадилница. Тъжен и враждебен…

Но има дни, когато се преливат всички нюанси, тогава тази гъста тъма, изтъкана от тлеещия тамян отстъпва, смекчава се и започва да свети с цветни пръски: те са едва доловими, но забележително единни в многообразието си. Този аромат е звездното небе през август, грее сияещо отвъд времето и пространството, магически еликсир, смесен по умел начин. В него има горчиви билки и диви цветя, дърво и кожа в перфектни пропорции, а дори и лепкавата сладост на екзотични деликатеси от сини сливи и орехи приготвени с мед, акорд на прясно киви (а понякога и сладко-кисел горещ карамел от киви) и нотки на прясно сварено кафе с щипка ванилия. Заради тези дни, когато Interlude разцъфва с целия си блясък, можете да изтърпите всякакви странности. Той е суров, във влажно и хладно време ароматът седи просто по-красиво, а сухите съставки не са склонни да доминират.

Ако говорим за усещанията, то Interlude е много успокояващ аромат, по мое мнение. Уютен, ако се прилага в „правилните“ дни, способен да стопля и успокоява. Необичаен и привличащ вниманието, околните се чудят на какво мирише така чудесно. При мен е много траен, затова го нанасям в малки количества максимум, две пръскания, не прекалявам.

Минусите: малко се разочаровах, че златното покритие на капачката се изтрива с течение на времето, което не е фатално, но е жалко, защото дизайнът на кутията и самият флакон са много красиви.