Her Love Story & His Love Story – завръщането на Йоджи Ямамото

0
71

Преди няколко седмици, японският дизайнер посети Лондон, за да възобнови своята парфюмна линия в Обединеното кралство след шестгодишна пауза. Коментирайки събитието, той призна, че не е имал намерение да се връща в парфюмния бизнес в близко бъдеще, но любопитството му е надделяло.

Оказало се, че преди две години по време на парти провеждано от Йоджи Ямамото в Мейфеър (Mayfair), един млад човек се приближил до него и мълчаливо му подал куп документи. Мълчаливият млад мъж се оказал Пол Кристи, който в момента е главен изпълнителен директор на линията Yohji Yamamoto Parfums, лицензирана IFD Group.

Ямамото се заел с този проект, защото просто искал да разбере дали това тайнствено предложение ще се сбъдне? Проектът бил реализиран и подновената линия е включила две истории за любовта – нейната и неговата. Женската флорална версия на Her Love Story е разработена от парфюмериста Оливие Пеши с нотките на розов пипер, лимон, бергамот, роза, жасмин, мускус и пачули.

Авторът на мъжкия дървесен вариант His Love Story е Винсент Шалер, който е внесъл в композицията индийско орехче, лавандула, грейпфрут, здравец, пипер, мента, сандалово дърво, ветивер и виолетови листа. Преди време двата аромата бяха представени в Москва, където дизайнерът сподели своите планове за създаване на нова версия, вдъхновена от „аромата на морето”.