При изготвянето на ревю на парфюм обикновено го нося пет или шест пъти, като всеки път набързо записвам мислите си в моята парфюмна книга. Този метод ми позволява да сглобя многото детайли (или липсата на такива в някои случаи), които съставляват един парфюм.

Това ми позволява да си изградя стабилно становище в края на моите опити. Това обаче не важи за всички парфюми, които тествам и има една малка категория „неопределими”, които твърде трудно могат да се проумеят. Тези „хлъзгави риби” могат или да предизвикат голям интерес или всеобщо недоволство. Може би един от най-трудните случаи да се направи ревю на парфюм е на Hedonist на Виктория Миня.

Виктория Миня е носителка на няколко награди „Унгарски парфюмерист” и първия й парфюм Hedonist е описан като „силен и провокативен парфюм за жената, която се осмелява да бъде вярна на своите желания”.

Нотките са жасмин, цвят от портокал и ром.

Първоначалното впечатление от Hedonist е за голям портокал, напоен с коняк и ром. Всичко е невероятно интензивно още от самото начало има необичайно сладникаво, почти задушно усещане в плътните слоеве на връхните нотки, който понякога се усещат като малко по-трудни за възприемане.

Сърцето е изцедено в бляскав мед и докато нотката е особено богата, в действителност е по-скоро чиста, излъчваща слънчеви прасковени нюанси. Мисля, че медния тон е най-приятната част на парфюма Хедонист и той се слива перфектно с портокаловия цвят, за да представи почти еуфорично ядро от златно слънце.

В основата, слънчевите качества на сърцето избледняват за да направят път на непрозрачното съгласие от дърво и кожа. Има едно докосване на кокосов орех, което добавя малко контраст на по-тежките нотки, но в най-вече Hedonist е плътен и тежък дамски парфюм. Описанието обещава „бляскав вид и усещане на змийска кожа”, и когато помиришеш Hedonist не може да се сдържиш да не си кажеш: „иска ми се да го имам”.

Няма абсолютно никакво съмнение, че Hedonist е сложен парфюм за жени. Виктория Миня има уникален талант и с нетърпение очаквам да видя това, което тя може да предложи в бъдеще.