Луксозната колекция Les Pieces d’Exception от Guerlain включва известните и любими аромати – Le Parfum DU 68, La Petite Robe Noire, Eau de Cologne Imperiale, Vol de Nuit и Shalimar – в скъпи кристални шишенца.

Le Parfum DU 68 Extrait Le Temps Passeur DU

Le Parfum DU 68 Extrait Le Temps Passeur DU стартира в чест на възобновения бутик Guerlain. Новият флакон във форма на костенурка имитира оригинален плавателен съд от древността – преди повече от 100 години. Флаконът е изработен от черен кристал съдържа един литър екстракт от парфюм и е поставен в стъклена витрина, на повърхността на която в злато е изобразена панорама от Париж през нощта. Парфюмериста Thierry Wasser създава този аромат, като в състава му влиза пикантна дървесна композиция, играеща с топли и студени контрасти. Той съдържа нотки от подправки, превръщайки се в пулсиращи цветни сърца и завършва с балсам от бобова тонка, бензоин и тамян.

 

La Petite Robe Noire Flacon Baccarat et Dentelle d'Argent
La Petite Robe Noire Flacon Baccarat et Dentelle d’Argent

La Petite Robe Noire Flacon Baccarat et Dentelle d’Argent се намира в култов флакон на Guerlain, изработен от кристал и капачка във формата на обърнато сърце. Този дизайна е на художничката Sara Bran. Тя украсява класическото кристално шишенце с художествени елементи от сребърна отливка. Ароматът включва нотки на пачули, черен чай и вишна, нотки на Guerlinade, ирис, ванилия, бобова тонка и бадеми. Ароматът е представен в концентрация Perfume extract, в обем от 100 мл. Версията е лимитирана – съдържа само 21 бр. шишенца от този аромат.

 

Eau de Cologne Imperiale Edition 160 Anniversaire

Eau de Cologne Imperiale Edition 160 Anniversaire празнува 160 години от създаването на този аромат, разработен от Пиер-Франсоа-Паскал-Guerlain за императрица Евгения – съпруга на Наполеон III, а по-късно наречен Parfumeur Brevete de Sa Majeste. Шишенцето от новото ексклузивно издание е декорирано по една стара традиция „marqueterie de paille”. Дизайнът на бутилката е разработен от Lison de Caunes. Знаменитата ароматна композиция съдържа първоначални цитрусови нотки на лимон, бергамот, нероли, бобова тонка, розмарин и кедър. Ароматната течност е поставена в бутилка от 1 л.