Gold for Men – Jay Z

Рапърът, бизнесмен, съпруг на Бионсе и баща на детето й Blue Ivy – Jay Z, представи първия мъжки аромат под собственото си име в партньорство с Parlux perfume. Певецът има опит в областта на парфюмерията, като преди това е работил заедно с Elizabeth Arden над създаването на нейната модна линия Rocawear.

За дебюта Jay Z избира златото като материал, символизиращ неговия герб. От самото начало в ръкописите за човешката история, златото е било свързано с кралските особи, чистотата и могъществото. За Jay Z златото е символ на успеха, властта, увереността, мъжествеността, силата и гордостта.

Мощната композиция на парфюма Gold for Men е съставена от парфюмериста Ilias Еrmenidis – грък по произход от компанията Firmenich. Той открива връхните нотки на джиндифил, грейпфрут, боровинки и кардамон, водещи до сърцето, състоящо се от ветивер, розов пипер, лавандула и листа от теменужки. В базовите нотки откриваме още амбра, тиково дърво, ванилия и смирна.

Брендът назовава новият си продукт одеколон, защото този термин е повече мъжки и позволява на човек израснал в Америка, да се чувства максимално комфортно. Одеколонът се предлага в известния универсален магазин “BarneyВВ” в Ню Йорк.