Днес реших да се отдам на пълен и заслужен релакс, наслаждавайки се на хубавото време. Отделих целият този слънчев ден за себе си, като зарязах цялата домакинска работа и семейни ангажименти. Като си спомням някои неща, които се опитваха да ми втълпят моите родители, изпитвам чувство на отчаяние от ужасяващите безсмислици, които понякога ми втълпяваха, че жената трябва безропотно да изпълнява съпружеските си задължения, за да може съпругът й да се чувства удовлетворен.

Искам да кажа, че това в днешно време, съвсем не трябва да стои по този начин, защото жената работи наравно с мъжа, та дори и много повече…

Затова мили дами, отделяйте поне един ден за себе си, останете сами с мислите си и се наслаждавайте на спокойствието. Това по никакъв начин няма да навреди на семейните ви отношения.

Разходката ми започна с пиене на чаша ароматно кафе, а след това продължи към невероятната Гребна база, която е истински дар за пловдивчани. Вървях и се наслаждавах на този прекрасен и усмихнат ден, наблюдавайки лъчезарните лица на хората, които по някакъв начин ме заредиха и мен с настроение. По едно време седнах на една от свободните пейки и се отдадох на медитация. Неусетно някак си усетих, как сълзите ми се стичат зад тъмните очила. Наблюдавайки водата, в съзнанието ми изплуваха различни мисли свързани с младостта ми, за годините когато заедно с моя съпруг посрещахме изгрева край морето. Беше направо фантастично. Но човек на тези години, не осъзнава красотата на живота, опитвайки се да пропусне най-красивите мигове… Сутрин бързахме да станем рано, за да не пропуснем „раждането” на слънцето… за мен то всяка сутрин, заедно с нас, се „раждаше” отново и отново… По това време мъжът ми, с който все още не бяхме обвързани, използваше страхотният мъжки парфюм Farenheit на Christian Dior, който обожавах. Обожавах и изгревът на слънцето на фона на този дързък парфюм, спомних си как двамата стояхме ръка за ръка отдадени на красотата на вълните, морето и слънцето. Само две пръскания сутрин, но усещах този невероятно мъжествен и секси аромат през целия ден. Ароматът ми напомня за груба, открита, първична мъжественост, в който се влюбваш от първия миг, макар че обноските на моя мъж са коренна противоположност на този агресивен парфюм. Може би това стана причината и да се влюбя така силно не само в парфюма, а и в самия него, именно поради коренната противоположност на характера му, с този на аромата. Не знам защо, но жените си „падаме” по такъв тип аромати, сякаш чрез него се опитваме да компенсираме липсата на „лошото момче”.

Изведнъж, вглъбена в мислите си, усетих как някой ме потупва по рамото, изричайки името ми. Беше моята най-добра приятелка, която се стресна от вида, в който ме завари. По никакъв начин не исках да се показвам мрънкаща и хленчеща и бързо изтрих сълзите си… Побъбрихме си „по женски” за децата, мъжете и за досадните настроения, които често ни превземат нас жените, като с веселия си и позитивен характер внесе прекрасен завършек на деня ми.