Една от целите на мениджърите на Elizabeth Arden при създаването на парфюма Untold е да привлекат млади хора, които са само една малка част от потребителската аудитория на компанията. От много време тази марка се свързва с козметични линии за зрели жени, а в Elizabeth Arden наистина искат да променят този стереотип. Ето защо компанията пусна парфюма Elizabeth Arden Untold.

Untold е модерна интерпретация на дамския парфюм, която ще привлече младите потребители. Концепцията, в основата на която е специалния дух на модерния център на Ню Йорк, е достатъчно гъвкава, за да гарантира, че този парфюмериен продукт ще се хареса на жителите на различни части на планетата.

От момента на излизане на Red Door през 1989 г., Elizabeth Arden не е произвеждала принципно нови парфюми, които имат уникална концепция. Затова не е изненадващо, че компанията очаква много от Untold.

Описание на парфюма

Какъв е този аромат? Наистина ли отговаря на духа на младия и енергичен жител на Ню Йорк? Може би си спомняте епизода от „Сексът и градът”, където Кари убеждава приятеля си Бергер, че може да разпознае по външния вид истинския жител на Манхатън. Бергер се съмнява в това и посочва към една от жените, които седят на бара. Кари е сигурна, че тази жена живее някъде където й харесва, но не и в Манхатън, защото косата й е хваната с ластик. Оказва се, че Кари е права. Така че, Untold е ластичето за коса в света на парфюмерията.

Untold е творение на Клемент Гавари и отразява различни аспекти на истинската женственост.

Розовият пипер и бергамотът представляват яркостта на жените, крушата и касисът – тяхната непредсказуемост, венчелистчетата гардения и египетският жасмин – изтънчеността, пачули и сандаловото дърво – тяхната загадъчност. Накрая парфюмът се разкрива с топла амбра и хипнотичен и чувствен мускус.

Как точно се случва всичко? Нотките круша се долавят веднага след като парфюмът попадне върху кожата, последвани от тези на розовия пипер и жасмина. Първоначалните крушови нотки бързо отслабват и се смесват с други аромати, придавайки на цветния аромат лека сладост. Леките нотки на дървесен мускус говорят, че Untold е още един парфюм от поколението, издаден през второто десетилетие на 21-ви век, въпреки че миризмата на мускус все още не е достатъчно силна, за да предизвика главоболие, както това се случва с някои сходни аромати. Накрая, ароматът избледнява, става дървесно ванилов и едва доловим. Като цяло, Untold ухае почти като много други цветно-плодови аромати. Той няма много силен шлейф, въпреки че си струва да се замислите, преди да го използвате по време на работа – освен ако не работите в отделна стая. Ароматът трае около четири часа – не е много дълго, но като цяло е добре.

Как да направим избор?

Ако обичате аромата на круша и считате себе си за романтична натура, опитайте Petite Cherie на Annick Goutal. Ако сте заинтригувани от комбинацията на круша и жасмин, но искате по-проста композиция, може би с нотки на мъх, купете си Nude Bill Blass. Ако повече харесвате ябълка от круша, потърсете See By от Chloé – вероятно точно такъв успех се опитва да постигне Elizabeth Arden. И накрая, ако искате парфюм в истинския дух на Ню Йорк (или някое друго място), потърсете сред нишовите парфюми. Въпреки това, има една група от хора, на които Untold ще се хареса: това са жените с перфектен маникюр и строги прически, стриктно следващи консервативната мода – с една дума – традиционната потребителска аудитория на Elizabeth Arden.