Елизабет Арден (Elizabeth Arden) – това е една фантастична къща на красотата, авторитет в областта на грижа за кожата, авторитет в модата, в козметиката и парфюмите.

Да бъде красива и естествена – това е неотменимо право на всяка жена.

Елизабет Арден (Флоранс Нейтингел Грахам), е родена в навечерието на 1878 година.

Дъщеря канадски градинар, пристига в Ню Йорк през 1907 г., за да започване бизнес в областта на красотата. Тя е един изключителен пионер в много области на индустрията за красота.

През 1910 г., с инвестиция от 6000 долара, мис Арден открива първия салон „Елизабет Арден” на Пето авеню, основавайки център, предназначен да прилага концепцията за красотата с грижата за тялото. Салонът предлага грижи за тялото, масажи на лице и тяло за клиенти от висшето общество.

През 1916 г. Елизабет Арден е първият в Америка сред престижните салони за красота с грижа за кожата и предлага най-широкият спектър и разнообразие от продукти за грижа за кожата в света. Мис Арден въвежда в САЩ козметиката за очите, както и първата пълна гама от грим и първата цялостна линия от продукти за грижа за кожата. Тя измисля елегантната опаковка, всяка – произведение на изкуството, както и „мобилната реклама”.

В 20-те, 30-те и 40-те години на 20-ти век Елизабет Арден разширява дистрибуцията на продуктите на компанията в Европа, Канада, Южна Америка, Австралия и Източна Индия. Тя продължава да разширява производството си с въвеждането на такива имена като парфюма Синя трева (Blue Grass); изборът на цвета на туша за очи, червилото, ружа и пудрата, и осемчасовият крем.

За да рекламира продукцията си през 1939 година мис Арден е първата, създала козметично търговско шоу по време на кинопрожекции. По-късно, всяко специално дизайнерско издание на автомобили Крайслер (Chrysler) е оборудвано със специален калъф, пълен с предмети за грим и средства за грижа за кожата на компанията Елизабет Арден.

След смъртта на мис Арден през октомври 1966 година компанията се разраства. Приживе тя е изградила империя, която включва 17 различни корпорации Елизабет Арден и 40 салона за красота по цял свят.

Днес Арден има уникалната роля на лидер в козметичната индустрия и средствата за грижа за кожата.

В продължение на години Елизабет Арден успешно разширява продуктовата линия на престижни аромати. Няколко парфюми са произведени в сътрудничество с изключителните таланти на Карл Лагерфелд, Нино Черути, Валентино, Жан-Луи Шерер, къща Хлое и Елизабет Тейлър.