Eclat Du Jour Daily Energizer Cream от Clarins

Кремът, който придава сияние на кожата

403

Производителят представя своя продукт като лек крем, който овлажнява и изпълва с енергия кожата през целия ден. Придава на лицето свеж вид, прави кожата мека и нежна, без да я омазнява.

  • Комбинацията от витамин C и екстракт от куркума премахва малките кожни несъвършенства и изравнява тена на кожата.
  • Екстрактът от листа Гинко билоба подобрява микроциркулацията и усилва сиянието на кожата.

Крем Clarins за нормална и суха кожа

Първоначално възнамерявах да купя крем-гел от тази серия (той е за нормална и комбинирана кожа), защото моята комбинирана кожа обича именно гел текстурите и крем-гелът не съдържа силикон. Но аз обърках кутийките в магазина и аз се оказах с крем за нормална към суха кожа. Ползвах го през ноември и декември. Неговата текстура е достатъчно приятна, не е плътна. Ароматът му е козметичен, ненатрапчив. Нанася се лесно и се абсорбира много добре, кожата не е матирана, тя блести с естествен блясък и не е излишно мазна. Тенът на лицето при нанасяне на крема е отличен, изравнява тена, кожата изглежда добре, има естествено сияние. Бурканчето е 30 мл, но се изразходва икономично.

Всичко в крема на Clarins е отлично, но тъй като не е за моя тип кожа, поради силикона в състава порите ми се запушиха и се стигна до почистване при козметик. В бъдеще искам да си купя крем-гел от същата серия, където няма силикон, за да не запушва порите. За нормална и суха кожа, този крем е определено си струва да се опита.