Eau De Lys от Marina de Bourbon

Източник на вдъхновение за създаване лекия, игрив парфюм Eau de Lys е невероятният, привлекателен и вълнуващ фаворит при цветята – нежната лилия, притежаваща неподражаем фин аромат, който се идентифицира с чистота, любов и вярност.

В древна Гърция това цвете е считано за символ на надеждата, а неговият произход е смятан за божествен. Много народи от незапомнени времена свързват белите лилии с непорочност, чистота и невинност. А древните египтяни вярват, че тези цветя изразяват краткостта на живота, свободата и надеждата. Лилията получава името си от древногалската дума „Ли–ли”, което буквално означава „бяло-бяло”. В древен Рим отъждествяват бялата лилия с елегантност, богатство и лукс, а също и надежда.

През 2005 г. се появява този парфюм, централната нотка, на който е изтънчената лилия, въплъщаваща горните качества – нежност, любов и еротичност.

Парфюмната композиция е съставена от нотки лилия. Също така в състава са включени акорди зюмбюл, трогателната нежност на бял мускус, зелена ябълка, опияняващ аромат на цъфнали цветя жасмин.

  • Връхни нотки: бамбук, зелена ябълка, лимон
  • Средни нотки: зюмбюл, жасмин, лилия, роза
  • Базовите нотки са амбра, бял мускус

Парфюмът е с вълшебен аромат, романтичен, нежен и лек, ненатрапчив, което води до лек трепет в сърцето и добро настроение. Той е представен в очарователен по дизайн и форма флакон, чието съдържание е толкова великолепно, колкото и обвивката. Eau de Lys дава радост, нежност и подчертава красотата и емоцията. За някои това е обикновен аромат, но за мен той е очарователен, женствен, връща прекрасни спомени от едно прекрасно време прекарано в Париж. Специално за мен това е летен аромат. Той ми напомня на бриз, който се носи по пясъчните брегове на топлото море.