Относно колекцията декоративна козметика Пролет/Лято 2017 на Givenchy, творческият директор в направлението Никола Дежен, разказа какво ги е вдъхновило и какви тенденции да очакваме.

Тази пролет Givenchy отдава особено значение на цвета, а вдъхновител на колекцията е самата природа и текстурата на мастилото, което може да се използва, за да подчертае важното и да прикрие второстепенното. В резултат на това в колекцията Points d’Encrage са представени нюанси, които на пръв поглед може да изглеждат смели и наситени, но в същото време да са леки и безтегловни при нанасяне на оттенъците.

Матова и осветена кожа

Този сезон Givenchy предлага два продукта за свежа, матова и осветена кожа.

Легендарният руж Mémoire dе Forme е лишен от своята първоначална функция. Леко тонираните микро-перлички създават преливане на цветовете и правят розовият гелообразен продукт идеален за осветяване на лицето. Той може да бъде приложен точково, за да подчертае тена и да отдели конкретни области или да се нанесе по цялото лице, за да му предаде здравословен блясък.

Givenchy преразгледа и друг свой класически продукт Prisme Libre, и го предлага във вариант „за пътуване”. Оригиналната формула на тази матираща и осветяваща пудра остава непроменена. Тя е подходяща за всички оттенъци на кожата и е декорирана с фирмения пръстен-държател на капака, за който създателите са вдъхновени от линията аксесоари на Givenchy, наречена Obsedia. На обратната страна на капака е прикрепен тампон за пудра.

Пролетни цветя

От компанията твърдят, че тази пролет, очите трябва да бъдат подчертани в синьо с помощта на Vinyl Liner и Encre à Cils – блестяща синя (черна) очна линия и мастилено-перлена черна (синя) спирала.

За устни Givenchy предлагат неустоимото Huile Irrésistible Pour Les Lèvres – полупрозрачно розово масло, което оставя лек ефект на акварел, като същевременно поддържа устните хидратирани. Лакът за нокти Vernis Givenchy, който е лимитирано издание, е с полупрозрачен мастилено-виолетов оттенък.