Как правилно да употребявате парфюм?

Жените прибягват до различни трикове, за да изглеждат по-млади. Мъжете също се опитват да очароват жените, като изглеждат по-млади. Начините за подмладяване са доста, а някои от тях дори са сложни и болезнени. Но има и такива методи, които позволяват да свалите една-две години от себе си и да се чувствате страхотно.

По-простият начин да изглеждате по-млади е да подберете специален парфюм. Учени от Института по вкусове и миризми в Чикаго са се опитали да разберат кои парфюми помагат да възприемаме лицата на противоположния пол като по-привлекателни и по-млади, отколкото са в действителност. Подбирайки аромати на конвенционални култури като броколи, банани, листа от мента, лавандула, грейпфрут, те последователно са ги прилагали върху кожата на хора от противоположния пол. След това мъжете били помолени да посочат на колко години е дамата срещу тях. В резултат на това просто изследване са установили, че най-силно на мъжете въздейства аромат на грейпфрут. Жените с парфюм, в чиито състав са включени нотки на грейпфрут, изглеждат по-млади средно с около шест години, отколкото са всъщност.

Експериментът бил проведен и в обратна посока. Жените били помолени да определят възрастта на мъже, които били парфюмирани със същите аромати като жените. Във всеки случай, жените предположили приблизителната възраст на по-силния пол. За съжаление, в очите на жените никакви аромати не могат да направят мъжете по-млади.