Millessime Imperial

Според класификацията на ароматите, направена от Fragrance Foundation, цялата парфюмерия е разделена на няколко класа. Принципът на разделение – броят на магазините, в които можете да закупите продуктите, както и най-големия интерес за „парфюмер”, традиционно представляват клас „лукс”.

Въпреки това, по неизвестни и необясними причини, много от представените в клас „лукс” марки да не се ползват с нужната популярност в Източна Европа. Нужно е да се споменат две от тях, които заслужават най-голямо внимание – Creed и Sisley.

Creed – парфюми, чиято история обхваща над два и половина века – първият аромат е създаден в 1760-те години. Парфюмната къща се предава от ръка в ръка на членовете на династията, като понастоящем ръководител на компанията е Оливер Крид (Oliver Creed). Клиенти на фирмата са много известни хора, включително и такива от британския и френския кралски двор. За цялата история са създадени повече от двеста аромата, като само една малка част са достигнали до нас. Всичко, което може да се купи сега е преиздадената колекция на Millessime Imperial, състояща се от 25-30 аромата. Флаконите от колекцията са по 30 мл., 75 мл. и 120 мл., а цената варира от 165 до 330 долара, в зависимост от обема, вида на опаковката и аромата. В парфюмите на Creed и до ден днешен се използват само сто процента натурални съставки.

Що се отнася до Sisley, парфюмите на тази фирма са малко по-евтини, а историята и разнообразието от аромати отстъпва на техните британски конкуренти. Всичко започва с пускането на Eau de Campagne през 1969 г., след това е Eau de Soir, Soir de Lune, а след това, взривилата през 2008 г. позадремал свят на парфюмерията, колекцията Eau de Sisley, състояща се от три аромата. Основните характеристики на стила аромати от Sisley е лукс, елегантност и достойнство. Парфюмът еднакво е подходящ както за млади момичета, така и за възрастни жени.