Pinterest публикува годишен доклад, представляващ списък с тенденциите за 2017-та година.

Социалната платформа анализира заявките за търсене на потребителите през 2016 година и  установи кои от снимките и статиите най-много пъти са били изтегляни. Това направи възможно да се определят основните тенденции в сферата на красотата, храната и модата. Концепцията е включена в списъка, ако тя показва значително увеличение на интереса през годината, особено през последните три месеца на 2016-та.

Настоящият анализ има за цел да помогне на марките по-добре да разберат потребителите и техните предпочитания.

Бюти тенденции 2017

1Прически без използване на термични устройства

Прически, които потребителите могат да правят почти без използването на сешоар, преса за коса или маша. Популярни идеи за Pinterest включват използването на парче плат или обвивка за накъдряне на косата, а плитките помагат за създаване на вълниста коса с естествен стил.

2Хромирани нокти

През изминалата година Pinterest прогнозира тенденцията на дългите, леко заострени нокти, наричани от бюти-блогърите ​​”балерини”. Тази година социалната мрежа твърди, че модерни ще бъдат металният блясък и огледалните ефекти и за маникюр и за педикюр.

3Студен душ

Вземането на студен душ, или просто намаляване на температурата на водата за няколко минути ще бъде тенденция в темата за здравето. Смята се, че студеният душ подобрява кръвообращението, укрепва имунната система и ускорява обмяната на веществата. Продукти, добре разпенващи се в по-студена вода или такива, които помагат студеният душ да не е толкова мъчителен, ще бъдат популярни сред потребителите през следващата година.

4Микроблейдинг

По-устойчива алтернатива на моливите и геловете, микроблейдингът е най-новото попълнение към тенденциите в стайлинга на вежди. Методът е специална форма на татуировка, при който пигментът попада в горните слоеве на кожата. Този метод за подобряване на външния вид на веждите става все по-популярен и е един от най-успешните – той позволява да забравите за проблемите с тънки или повредени вежди за срок до три години.

5Актуални съставки

Масло от жожоба и дървени въглища са двете най-модерни съставки към края на 2016-та година.