Diptyque и Macon & Lesquoy

Цветето роза представлява вечната муза за парфюмеристите, а също така се явява богат и универсален символ, отражение в новите парфюми създадени от модна къща Diptyque, в сътрудничество с трикотажната марка Macon & Lesquoy. Този парфюм представлява уникална комбинация от очарователен аромат и причудлив аксесоар.

За разработването на ароматната брошка, дизайнерите на марката Macon & Lesquoy използват линия прилагана в производството на военни маскировачни декорации. Това позволява да се получи плътна тъкан, ръчно изработена с бродерия от много високо качество, което е присъщо за всички изделия от тази марка. Готовата брошка е допълнена от декоративна капка, изготвена от бяла керамика с пореста повърхност, която разнася любимия аромат в съответствие с личните предпочитания.

Формата на тази ароматна роза донякъде прилича на илюстрация от книгата «Малкият принц» от Сент-Екзюпери, но може би повече напомня на цветето от плаката към филма “Бари Линдън”. Текстилното бижу, което съчетава в себе си мода, фантазия и аромат е достъпно на цена 55 евро и посветено на празника Св. Валентин от модна къща Diptyque.