Габриел (Коко) Шанел с право може да се счита за уникален моден дизайнер на ХХ век. Израства в сиропиталище, в бедност, без родители, Coco Chanel винаги мечтае за по-светло бъдеще, за да може да се отърве от собствените си нещастия.

Тя прави всичко възможно, за да остави следа след себе си. Нейните усилия, упорита работа я правят успешен бизнесмен до края на дните й.

През целия си живот е въплъщение за елегантната и изискана жена. Нищо не може да сломи силният й дух, дори липсата на опит в областта на модата. В началото на своята кариера, тя няма никакъв шивашки опит, но точно това я амбицира още повече и в последствие създава своя собствена модна къща.

Въпреки, че е арестувана и принудена да живее далеч от родината, намира сили, за да се върне към любимата кауза.

Независимо от безпощадната критика, създава своя собствена марка с доминиращ и изискан стил.

Coco Chanel предпочита простата храна, като залага на умереното и правилно хранене.

Тя вярва, че човек не трябва да се ръководи от стомаха, а от ума си. По-добре да станеш гладен от масата, отколкото да се превърнеш в лакомник. Не одобрява лошите напитки и храна, не яде лук, лютиво, защото от този тип храна човек се разболява.

Всичко над което работи и създава е подарък за любимата жена. Сред тях са малката черна рокля, панталонът, чантата – съчетаваща два цвята и късата коса. Нейните любими цветове са черно-белите, оставащи актуални до момента.

Жена, която не използва парфюм няма бъдеще.

Всички дрехи, които тя проектира са направени така, за да бъдат удобни, привлекателни и секси за всяка жена. За нея луксът означава удобство, в противен случай не се смята за лукс. Ако една жена желае да я целунат, тя винаги трябва да мирише на хубав парфюм.

Жените винаги трябва да използват парфюм!

Успява да създаде свой собствен аромат, който няма как да бъде объркан с друг. Парфюмът има уникален цветен аромат, поставен в квадратно шишенце от мъжки тип. До сега жените продължават да завладяват с този абстрактно устойчив аромат (Chanel №5).

До края на дните си Coco Chanel прави всичко възможно, за да бъде млада, красива и стройна. Така буди възхищение у всички мъже, привлича техните погледи, а те с право я наричат кралица!