Angel Muse не е просто още една версия на оригиналния аромат от 1992 г., а опит да се създаде нов аромат или напълно самостоятелен наследник, както се получи при Оливие Полж с новия аромат Chanel №5 L’Eau и така при по-младото поколение в модата се появи аромата Chanel, без никакви исторически препратки към оригинала.

Създателите на Angel Muse, заразени с разтворената във въздуха идея за преосмисляне, тръгват в същата посока, което е видно дори от красивия дизайн на флакона – никакви пренаредени в кръг звездни лъчи, а нова усъвършенствана форма на космически камък с нов марсиански цвят!

Ако намирате оригиналния Angel на Thierry Mugler за силен и ярък, то новият Angel Muse запазва тази особеност. Но ако в Angel стената от пачули устоява с невероятна сладост и играе ролята на оригинален противовес без никакво позоваване на мъжкото (тъй като Angel е триумфална женственост), то за новият Angel Muse е с „типично мъжки“ силни нотки на ветивер и пачули в опозиция на ореховата мекота.

Силното пачули начало няма друго оправдание, освен призив към противоположния пол, разбира се, ако забравим за Angel.

Аз лесно се впечатлявам от парфюмните ексцентричности, харесва ми да се боря с аромата, да следвам всичките му извивки, това е по-приятно от някой по-удобен аромат. Странност и неудобство поглъщат мисли и асоциации, превръщайки го в любим аромат. Но в Angel Muse неудобствата са твърде значителни, и най-важното – не са подкрепени от логиката на развитие на композицията. А кимването по посока на мъжествеността е твърде хапливо, сладостта в аромата не е толкова много.

Не искам да провокирам тези, на които новия Angel Muse им е по сърце. Оценявам от гледна точка на “преосмисляне на големия аромат“, при Шанел се е получило, докато при Thierry Mugler все още не е.

В новия Angel Muse, аз винаги подсъзнателно търся мъжествени черти в характера или поведението. Неговото име и дизайн, който е изцяло провокативен, може да привлече мъжката аудитория.

Имам голямо уважение към работата на парфюмната къща Thierry Mugler, но ние не можем да изискваме от майстора постоянно да произвежда шедьоври. Предвиждам прекрасна Nutella в бъдещите версии на Angel Muse, когато тя най-накрая ще бъде изчистена от необходимата порция „полезна и изтънчена“ глупост и ще ни даде десерт, с който би било по-добре да започнем веднага.