Алиша Кийс се отказа от използването на грим

0
57

Новият албум на Алиша Кийс “Here” привлича вниманието не само с изпълнението на певицата и дълбоките проникновени текстове, но и с обложката. Тя определено заслужава внимание: Алиша е в своята естествена красота. Пронизителен поглед, разкошна прическа, и най-важното – кожата. Чиста и без недостатъци.

За смелата си постъпка, талантлива певица споделя пред списание Elle UK.

Някои наричат моето решение борба. Разбира се, всяка индустрия, включително и музикалната, изпитва натиск, предизвикан от търсенето на образа на музиканта, но аз съм над това.” – казва Кийс.

Връщайки се към тайната на грижата за кожата, певицата споделя, че  преди това е било невъзможно. И това е съвсем естествено за публичните хора: постоянно присъствие на събития, концертни изяви и фотосесии изискващи тонове грим, се отразява на състоянието на лицето.

За мен борбата с несъвършенствата изглеждаше вечна“ – казва Алиша. „Много добре са ми познати постоянното възпаление, акнето и всичко подобно.

Очевидните промени стават факт за първи път след първата бременност на певицата. Това е преди шест години, когато тя решава да регулира храненето си с личен дневник – така следи и анализира диетата много по-лесно. Плюс водата, много вода. Тези прости правила помагат да постигане визуално забележими резултати върху кожата.

По-късно Алиша се отказва напълно от всякакви козметични средства, обяснявайки избора си с факта, че е уморена от постоянното обсъждане на външния вид на жените. Наистина, предубежденията, които съществуват в днешното общество, по-скоро пречат на нежния пол да придобие увереност в себе си, независимо от това дали кожата идеална или не, и да се борят с несъвършенствата открито, без да прикриват дефектите в слоеве тонални кремове.