Парфюмите се появили преди много време с цел да прикрият неприятната миризма на немитите тела. В днешно време те са един вид аксесоар, допълнение към женския образ. С тях можем да изразяваме чувства, емоции и скрити желания. Можем да влизаме в различни женски образи – на нежно и беззащитно момиче или фатална и опасна жена.

Изборът на подходящ парфюм понякога е много труден. По принцип мода в парфюмите не съществува. Това се дължи на факта, че изборът им е много индивидуален. Един и същи букет се разкрива по различен начин при всяка отделна жена, тъй като се осъществява химична реакция между него и естествения аромат на тялото. Резултатът в различни случаи може да бъде много различен. Ароматът трябва да дава положителни емоции на своя собственик, а не да бъде неприятен.

Модните къщи не са удовлетворени от парфюм, създаден преди много години. Всеки нов сезон се появяват нови парфюми, които отразяват по-скоро тенденция, а не твърда рамка.

Например, някои модни дамски парфюми на 2017 г. ще бъдат по-близки до мъжките. Те ще съдържат нотки на кожа и дърво, което е отправна точка за създаването на един дързък образ. Освен това в парфюмите ще се наблюдават ясно изразени нотките на Изтока, те ще подхождат на любителите на парфюми със силен характер.

Феновете на чувствени аромати също няма да останат разочаровани. Производителите са решили да добавят нотки на жасмин, иланг-иланг. Затова букетите ще имат интересен и богат шлейф.

Giorgio Armani – Si. Парфюмът, който намери одобрение сред жените. Освен това е приятен и за мъжете, което ще увеличи броя на жените желаещи да закупят този парфюм. Той е достатъчно ярък, благодарение на нотките кедър. В същото време е съблазнителен поради майската роза и листенцата касис.

Tom Ford отдавна глези дамите с интересни аромати. Трябва да споменем Black Orhid, който е дълбок и фатален, поради комбинацията от аромати на подправки с черна орхидея. Този луксозен и величествен аромат е подходящ за дамите над 35-годишна възраст. За момичета, се препоръчва да опитат Café Rose. Той е доста смел поради интересната смесица от турска майска роза, кафе, сандалово дърво, шафран, амбра и тамян.

Chanel №19. Известен в продължение на десетилетия, все още е търсен. В основата на аромата е комбинация от ирис, момина сълза, нарциса и рози. Добавени са нотки на бергамот и нероли. Той е чудесен избор за едно младо момиче с мащабни планове за кариера.

Blumarine NinfeaАроматът е създаден специално за романтичните натури, които са в хармония със себе си и света около тях. Състои се от ванилия, мускус и сандалово дърво. Сърцето е водна лилия, лотос, орхидеи и жасмин. А при разкритието се усещат нотки на гвинейски пипер и портокал.

Riri by Rihanna. Много интересен аромат от известната певица. В него можем да доловим маракуя, фрезия, мускус, мандарина, ром и френско грозде, а също и орлови нокти, ванилия и сандалово дърво.

Новият женски аромат Versace Eros Pour Femme е женски вариант на мъжкия Versace Eros. Базовата част включва сандалово дърво, мускус и дървесни тонове. Сърцето му се състои от жасмин, божур и цвят лимон. На разкритието се долавят лимон, нар и калабрийски бергамот.

Когато пролетта е на прага, това се отразява във всичко. Светът се събужда, сваля тежките си зимни дрехи, иска лекота, свеж бриз, топло слънце и нежни цветове. Това настроение се отразява в ароматите, които стават все по-цветни. В композициите се срещат роза, божур, жасмин, фрезия. Те са допълнени от ягодови и плодови тонове и, разбира се, ванилия.

Giorgio Armani предлага два аромата, които веднага ще удовлетворят всички дами. Air di Gioia предава аромата на вятъра и чистия въздух. Подхожда идеално на момичета, които обичат свободата и са весели и непредсказуеми. В него са смесени цитрусови нюанси с флорални нотки, добавени са пикантни подправки, мускус и иланг-иланг. Цялата тази смес от емоции и настроения е скрита в една капка парфюм, която лесно ще завърти главата на всеки мъж.

Sun di Gioia – вторият аромат от Джорджо Армани, е усещането за горещия пясък на морето. Той е създаден за тези, които искат да си спомнят за лятото и плажа през цялата година. Базата се състои от морски аромат, разреден с ориенталски букет от фрезия, ирис, иланг-иланг, амбра и кокосово мляко. Това е тропически рай в балон.

Много актуален аромат ще бъде Light Blue Love in Capri от Dolce&Gabbana. Той се появява под влияние на незабравимите пейзажи на най-слънчевият остров Капри. Първо се долавя аромата на мандарина и лимон, след тях идва ред на жасмин, допълнен с мускус и леки нюанси кедър.

Изборът на парфюми е голям, но всяка модерна жена трябва да има повече от един, за да може успешно да допълва всеки свой образ.