парфюм Acqua Nobile Magnolia

Acqua Nobile Magnolia на италианската парфюмна къща Acqua di Parma има блестящ и слънчев аромат на магнолия, който е деликатен, нежен и вдъхновяващ като свеж полъх на летен ден.

Acqua di Parma са брилянтни в направата на изискани аромати, като са верни на природата и в същото време – уникални и съкровени. Носенето на парфюм на Acqua di Parma ви кара да се чувствате така сякаш е бил създаден специално за вас. Уникалните комбинации от нотки ухаят различно на всеки човек, а въображението наистина ви пренася на турне в Италия така силно, че можете да се закълнете, че сте се родили италианка. Независимо дали става дума за изпълнените с живот цитруси по пътя към Рим, ароматните билки на Тоскана, Acqua di Parma въплъщава Италия в най-добрия й блясък.

Acqua Nobile Magnolia е рядък пример за това как използвайки принципно силния аромат на цвят от магнолия, може да се направи оживен, свеж, чист и преди всичко, светъл и просторен. Тези черти го отличават от всеки друг аромат на магнолия на пазара, тъй като повечето от тях са опияняващи и тежки.

Както при повечето Acqua di Parma парфюми, пирамидата на ароматите не е точно определена, което означава, че наистина не се прави разлика между връхните, средните и базовите нотки. Това води до увеличаване на оригиналността на аромата и го прави приятен за носене, свойство, което всички Acqua di Parma парфюми притежават. Но има нотки, които изпъкват над останалите и в Acqua Nobile Magnolia това определено са цитрусовите нотки на бергамонт, лимон и сладките плодови нотки на нероли и мандарина. В комбинация с деликатния аромат на портокалов цвят и лилии, тези нотки са като топлото слънце.

При разгръщане на аромата, се усещат дълбоки флорални нотки на магнолия и жасмин, но без да развалят главния акцент. Добавената пиперлива нотка на фрезия е отлично разположена сред цитрусови и опияняващи цветя. Това предпазва аромата от прекалено момичешки или да е твърде пищен.

Мога да възхвалявам това светло ухание по всякакъв начин, но в крайна сметка, всички ние искаме да задържим малко топлина и мекота върху нас, но за съжаление този парфюм никога не позволява тези традиционни базови нотки да разцъфнат. Включени са нотки на пачули, ванилия и мускус, но открих, че е трудно да се открият. Продължих да чакам докато всички връхни нотки се изпарят, но миризмата сякаш изчезва, преди да зърне топлината, която би трябвало да има.

Така че останах с леко разбито сърце, защото надеждата ми беше в умело съчетаните цитрусови и флорални нотки, но в същото време ме оставиха плаваща в облаците! Няма нищо, което да напомня аромата на кожата ми. Това ме довежда до най-нещастния извод на всичко в Acqua Nobile Magnolia, и това е нейното събуждане и дълголетие. Ароматът е деликатен и се носи съкровено близо до тялото, което е страхотно, когато е необходим един по-прикрит ефект като на сватба или в самолет. Но дълголетието е почти несъществуващо понятие. За мен то продължи само едни обикновени 40 минути, но какви славни щастливи 40 минути бяха само!