Къдравата коса е мечта за доста жени, но със сигурност се нуждае от много време и грижи, за да се поддържа в добра форма. Въпреки, че много жени се раждат с къдрава или вълниста коса, малко са тези, които знаят тайната как да я съхранят в идеална форма. Има много стилове за поддръжка на къдриците и някои от тях са по препоръка на стилисти, коафьори и фризьори:

  1. За да съхраните за дълго време къдриците в естествена и еластична форма е добре да си помогнете с подходящ спрей.
  2. Дългите масури са много чаровни, нежни и обаятелни. За да ги получите и стилизирате използвайте специален гел или вакса за оформяне на къдрици.
  3. Вълнообразни и кръгли могат да бъдат косите ви ако им приложите продукт за изглаждане на неравностите и оформяне на вълните поетапно.
  4. При нередовни къдрици може да разделите прическата на две части в центъра и да спомогнете за дооформянето на къдрите, чрез маша.
  5. Завиващи се в спирала къдрици, този стил е типичен за Шакира. Много красив и непретенциозен външен вид, който придава невероятна мекота и нежност.
  6. Най-честият проблем, с къдрава коса е сухота. Така че овлажняването е задължително. Използвайте добър шампоан и измивайте косата на всеки 2-3 дни. Докато балсама може да използвате всеки ден.
  7. Винаги използвайте гребени, които са с широки зъбци. Когато можете използвайте разресване с пръсти. По-добре е за сухата коса естественото изсушаване. Ако бързате, използвайте кърпа, но избягвайте сешоарите.
  8. Избягвайте да докосвате косата си, доколкото е възможно, тъй като тя се замърсява, смачква и протрива. Ако искате да освежите външния вид на косата си, може леко да намачкайте използвайки малко минерална вода, розова вода (хининова вода) или билкова отвара.
  9. Яжте храни, които имат повече протеин и помага да запазите косата си здрава. Избягвайте преработените храни, храна с твърде много натрий, мазната храна. Можете също така да приемате мултивитамини под формата на добавки.

Независимо дали имате права или къдрава коса, от значение е грижите, които полагате за нея. Повечето хора с къдрици е типично, че не страдат от мазна коса, така че няма как да прекаляват с измиванията. Степента на къдравост много често се определя от влагата на въздуха и все пак с добра поддръжка може да имате най-завидно прелестни къдрици.