В условията на днешната екологична ситуация, почти всички жени се сблъскват с проблеми като сивота и пожълтяване на тена.

В тази статия ще предложим няколко начина за решаване на този проблем.

1Средства със светлоотразяващи частици

Ако по някаква причина не можем да се разделим със сивия и жълтеникав тен, а трябва спешно да придадем на кожата сияен оттенък, в този случай на помощ идва декоративната козметика с леки отразяващи частици. Те се съдържат в емулсии, основи за грим, грундове и серуми, които визуално придават блясък на кожата.

2Пилинг

Мъртвите кожни клетки, също могат да причинят този проблем, ако, разбира се, своевременно не се прави дълбоко почистване на лицето. Леките пилинг ексфолианти помагат да се отървем от скучния цвят на лицето. Важно е да не се злоупотреба и в зависимост от вида на кожата да се използват 2 пъти седмично при мазна кожа и 1 път на 2 седмици при суха кожа. Прекомерната употреба на тези средства може да наруши функционирането на липидния баланс на кожата или да се стигне до унищожаване на роговия слой.

3Да се ​​предпазваме от слънцето

Слънчевите лъчи допринасят 70% за стареенето на кожата. Прекомерното им влияние провокира образуването на свободни радикали, които от своя страна увреждат клетките. Това води до образуване на бръчки и пигментация. За да се предотврати влиянието на слънцето трябва да се използват SPF-фактори, които са съставна част от всички слънцезащитни продукти и на някои средства за грижа за кожата.

4Да се ​​отървем от вредните навици

Пушенето е основната причина за жълтеникавия тен, тъй като никотинът свива капилярите. В резултат, кожата получава малко хранителни вещества, което води директно към проблема.

5Детоксикация

В кожата, както и в организма се натрупват токсини, които тялото не е в състояние да изхвърли. Това също води до жълтеникав тен. В този случай на помощ идват антиоксидантите и витамините, които се приемат през устата и се съдържат в кремовете за грижа за кожата.

6Грижа за кожата

Сухата кожа се нуждае от най-много грижи. Ето защо, по-често трябва да се правят хидратиращи маски, да се използва всеки ден крем и се предпазваме от пряко излагане на слънчевите лъчи. Всичко това може да елиминира сивия тен.

7Овлажняване на кожата

Козметолозите отдавна са доказали, че без влага кожата вехне и избледнява. За да се избегне това трябва да се използват продукти съдържащи хиалуронова киселина, колаген и растителни екстракти.

8Кафе и алкохол само в умерени количества

Прекомерната употреба на алкохол и кафе също може да развали тена. Не се препоръчва да се приемат повече от една чаша вино или чаша кафе. Но ако пиете повече, в този случай ще помогне на чаша вода и овлажняваща маска.

98-часов сън

От постоянното недоспиване се появяват не само торбички под очите, а и кожата на лицето променя цвета си и посивява. Отдавна е доказано от учените, че един добър 8 часов сън е най-добрата почивка за кожата. Оптималния час на заспиване се счита между 22 и 23 часа.