Човешкият почерк се променя с възрастта и дори с промяната на настроението, но характерно за него е, че винаги е уникален. Благодарение на тази уникалност графолога може да определи характера на притежателя му. За парфюмера невидимият аргумент се явява избрания аромат.

Избирайки от своя парфюмен гардероб аромат за деня, трябва да помним, че адресираме неговото звучене към хората около нас. Ефирният език на аромата може да ви каже много повече от думите.

Един прост пример – аромата на тамян. При първия полъх той се усеща като нещо свято и прекрасно? Цитрусовите нотки звучат винаги жизнерадостно, кожените – елегантно, а фужерните нотки – вдъхновяващо.

Използвайки правилно подбран парфюм, можем да постигнем желаното впечатление – например в интервю за работа. Като при аромат на зелен шипр… веднага си представяме безупречно облечена делова жена, нейната организираност и експедитивност. Такива аромати се държат студено и сдържано, дори и малко арогантно. Ванилията, напротив, е очарователна. Нейното сладостно звучене загатва за среща.

Всяка парфюмна импровизация трябва да се основава на знанието, защото ароматът формира не само стила, но и характера на своя притежател. Разбира се, последното нещо, за което мъжете мислят е именно какъв парфюм да изберат. При избора си те се ръководят единствено от желанието.

Обърнете внимание на какво ухае той… Сухо, като дърво? Твърде сладко като карамел? Възможно е да ухае на чисто и вдъхновяващо ярко, като въздуха на Сицилия? Вслушайте се и разберете какво послание праща в мълчанието си.

Bleu de Chanel

Bleu de Chanel – обонятелен подпис на елегантния, щедър на емоции мъж, който знае собствената си цена. Очевиден вкус, внимание към детайла и винаги ефектна външност.

The Orchid Man, Frapin

Често ли ви се случва да долавяте откровени флорални нотки в мъжките аромати? Това е сигнал за готовност да се потопи в чувства. The Orchid Man интригува с появата на жасмин, но коварно преплетен с кожени акорди, които отнемат способността за трезва преценка и съблазняват с тайнствеността си.

Guilty Pour Homme, Gucci

Яркото свежо начало на Guilty Pour Homme на Gucci дава енергия, целеустременост и чудесен старт на всеки, който е негов притежател. А пачулито и кедъра в шлейфа вдъхват сигурност, която винаги е привлекателна при мъжете.

CH Men Prive, Carolina Herrera

CH Men Prive от Carolina Herrera може да принадлежи само на обстоятелствения мъж. Тази пълнота и дълбочина на аромата идва от акордите на градински чай и действа на женското подсъзнание с пикантни нотки на смола и тонка.

Blue Land, Trussardi

Понякога простотата на аромата или характера скрива дълбочината. Мъжът, носещ дървесно-водния от Blue Land на Trussardi, знае своите силни страни, но не ги демонстрира. Бъдете сигурни, че зад лекотата на възприемане, ще намерите на сила, увереност и надеждност.

Eau de Cedrat, L’Occitane

Първоначалните взривяващи нотки цитрус придават невероятна енергия. Победителят Eau de Cedrat цени всеки миг. И с него ще имате най-незабравимите срещи, което се потвърждава от мускусните нотки в шлейфа.