Въпреки своята лекота и универсалност, цветните аромати не допадат на всички.

Съвременните флорални парфюми, дори с цветна база, звучат невероятно интересно и интригуват, дори и тези, които на пръв поглед мразят цветни композиции.

Представяме селекция от петте най-добри флорални аромати, които си струва да опитате дори и от тези, които не обичат аромата на цветя.

1Chloe Love Story Eau Sensuelle

Chloe Love Story Eau Sensuelle е нов цветен аромат за жени. Чувствената композиция е създадена от парфюмеристите Aн Флипо и Домитий Бертие: в нея парфюмеристите разкриват нови аспекти на портокаловия цвят, като са го направили „по-сладък и романтичен” в съчетание с хелиотроп и „кадифен, почти млечен” сандал.

2Gucci Bamboo Limited Edition

Колекцията Gucci Bamboo има лимитирана серия, която традиционно е предназначена за по-елегантната и женствена жена. Новата комбинация от екзотични цветове и дълбоки дървесни нотки е съчетана с таитянска ванилия и лилия.

3Daisy Kiss Marc Jacobs

Цветно-плодовият аромат от Marc Jacobs, с цялата си сладост може да се хареса на много хора. Композицията е съставена от връхни нотки на помело, кайсия и виолетки, след които в сърцето на аромата може да се почувства османтус, божур и розова роза. В основата на този аромат са амброксан, мускус и бял кедър.

4Vert de Fleur Tom Ford

Парфюмът е създаден и за мъже и за жени. Композицията от Том Форд е съставена от цветни нотки, галбан и ветивер. Следва да се отбележи, че лекият и елегантен цветно-зелен аромат е вдъхновен от стила на 70-те години.

5Miu Miu L’Eau Bleue

През февруари 2017 г. представиха композицията на Miu Miu L’Eau Bleue, която е анонсирана като лек и свеж аромат, напомнящ на идването на пролетта. Ароматът се отваря с нотки на момина сълза, в сърцето са зелени, белоцветни нотки, а в базата е съставката Akigalawood, създадена от компанията Givaudan и обединяваща в себе си нюанси на пачули, дървесни и пиперливи нотки.