Маслата, които са предназначени за грижа за кожата на лицето продължават да бъдат в първата позиция в списъка на нещата наречени Must-Haves. В средата на зимата е нужно да се запасите с олиото за възстановяване на кожата от линията Nutra Effects на Avon.

Особено в студения сезон, използването на олио за грижа за кожата на лицето и тялото, е много е подходящо. То се притичва на помощ, когато кожата е подложена на вятър и студ и трябва да възстанови своя тургор, да се премахне зачервяването и лющенето и да придобие равномерен оттенък. Много подходящ продукт в случая е олиото за лице от линията на Avon Nutra Effects Miracle Glow.

Състав на маслото Miracle Glow Nutra Effects:

Формулата е базирана на 5 растителни масла: пасифлора, масло от дървото марула (Sclerocarya birrea), арабско кафе, лен и масло от бабасу, които заедно стимулират производството на колаген и еластин в клетките на кожата, което от своя страна, насърчава активното възстановяване на тургора.

Маслото се нанася много пестеливо: благодарение на удобен дозатор с пипета може лесно да се вземе нужното количество от продукта и да се разпредели равномерно по цялата повърхност на кожата на лицето, шията и деколтето. За да се покрият всички тези части са достатъчни 3 капки, които се абсорбират в кожата и не оставят неприятни мазни следи или усещане за лепкавост.

Ефектът:

Олиото на Avon Nutra Effects попива в кожата за 30 до 50 секунди. След прилагането му кожата наистина сияе без прекомерно омазняване (особено ако по време на полагането да се проведе 2-минутен масаж). Приятен е овлажняващия или по-скоро, подхранващ ефект, като с настъпването на студеното време е ясно, че не бива да слиза от личните козметични рафтове.

Полезни съвети:

Ако кожата ви е мазна, склонна към омазняване или проблемна, е препоръчително да се внимава с маслото и да се започне с тест върху малък участък. Ако кожата е суха, маслото ще бъде поето от кожата като „дъжд в суха земя”: след нанасяне се забелязва лек блясък и отлично овлажняващо и подхранващо действие. За комбинирана кожа, склонна към сухота в студеното време, е препоръчително прилагане на олиото Miracle Glow Nutra Effects по 2-3 капки да се втрият с масажни движения върху челото, скулите, бузите, брадичката и шията, изчакват се 30 секунди и излишното масло се попива със салфетка. Процедурата се прави преди лягане. Не е за препоръчване маслото да се нанася като основа под грим, по-добре е да се подбере хидратираща основа или просто грима да се нанесе върху основа от крем с SPF. И между другото, маслото Miracle Glow Nutra Effects има доста ясно изразен аромат – за тези, които не обичат аромати или са алергични към парфюмите.

Цена:

Да, това е другото хубаво нещо за олиото Nutra Effects. Цената на флакон с 30 мл от продукта е само около 15 лева. Това е една много добра цена за комплексна грижа за кожата за лицето.