британската парфюмеристка Сара Маккартни

Парфюмите 4160 Tuesdays са достъпно самобитни, оригинални и заинтригуващи композиции. Техният създател – британската парфюмеристка Сара Маккартни (Sarah McCartney) – е известна не само в света на парфюмите, но в журналистиката.

Ето защо всеки парфюм има своя собствена история:

4160 Tuesdays The Lion Cupboard е създаден в памет на преждевременно починалият й баща, а 4160 Tuesdays Time to Draw The Raffle Numbers – в чест на великия колоездач Брадли Марк Уигинс. Принадлежността към света на изкуството не позволява на Сара да подмине такива уникални творения като средновековните гоблени и стенописи. 4160 Tuesdays Lady Rose Lion – това е нейната интерпретация на известната картина „Дамата с еднорога“.

В света на ароматите Сара Маккартни е известна като истински оригинален творец, който създава своите произведения, разчитайки на собствените си чувства, емоции и преживявания, понякога диаметрално противоположни. Например, 4160 Tuesdays The Great Randello е ярък спомен за „шипровите” аромати на 90-те, които потънаха в забвение, а 4160 Tuesdays What I Did On My Holidays разказва за лятна семейна почивка. Сара често използва новосъздадените аромати, за да поздрави своите роднини и приятели с важните им годишнини. Така например 4160 Tuesdays Invisible Ben е създаден като подарък на приятел по повод неговия 40-годишен юбилей. Но не било писано на подаръка да стане любим. Оказало се, Бен е яростен противник на всякакви аромати, защото като млад е имал нещастието да работи дълго време в павилион за продажба на евтини парфюми. От тогава той имал непоносимост към ярки миризми, а ние можем да се наслаждаваме на уникалната композиция с горски и цитрусови нотки комбинирани с аромат на кафе и коняк.

Парфюмните творения на Сара Маккартни, според експертите, поразяват със своята красота. Те са емоционални, остроумни и ексцентрични. 4160 Tuesdays Who Knew – създаден за клиенти, които не харесват аромата на рози, – е своеобразна шега на парфюмериста. Нотките роза в съчетание с абсолют на зелен чай, какаови зърна и ветивер се разкриват по специален начин. Тази композиция е била планирана да се нарече „Как мога да зная, че обичам рози?“, но останала на по-късата фраза.

4160 Tuesdays Urura’s Tokyo Cafe е създаден за благотворително събитие за набиране на средства за деца, чиито родители са загинали при цунами. Продажбите за първата вечер са били повече от 700 паунда. Независимо от факта, че това е най-сложният и многослоен от всички парфюми, създадени от Сара, той се носи най-лесно – така смятат парфюмеристите критици. Според замисъла на автора в този състав не може да различи нито една отделна нотка. Предлага се да се насладим на един цял букет, обемен и необичаен.

Изключение правят листата от малина, които естествено придават приликата с конфитюр с едва доловима киселинност на цитрусови плодове. Толуанският балсам в базата на пирамидата още повече подсилва това усещане.

парфюми 4160 Tuesdays