красива коса

Косата се състои от протеин, който от своя страна изгражда влакна. Основният белтък в косата се нарича кератин. За всеки, косата съдържа различни текстури, форми, стилове и качества. За да се реши, какъв продукт да използвате, важно е да се определи вашия тип коса. След като това бъде направено, ще сте в състояние да се включите подходящия продукт за грижа по косата в ежедневието, като основен режим за разкрасяване.

Съветите дадени от специалисти и фризьори за грижа по косата ще ви помогнат да имате жизнена, здрава и красива такава:

1съвет

Бъдете внимателни с косата си. Косата е най-чуплива, когато е мокра или влажна. Строгото търкане или измиване на косата и скалпа причинява в по-голямата степен увреждането й. Измийте косата леко, секция по секция, на ред. Това ще ви предпази повреда или накъсване.

2съвет

Избягвате прекаленото миене на косата си. Ако често миете косата си, ще премахне натурални масла, които защитават и подхранват скалпа и кожата. Мийте косата си не повече от 2 до 3 дни, това е достатъчно. Все пак, има някои типове коса, които се нуждаят от по-често почистване, тогава използвайте продукти, които са достатъчно нежни, за да се използват всеки ден.

3съвет

Вие сте това, което ядете. Много хора не успяват да съчетаят. Храненето не само ще даде здрава коса, но ще от полза за цялото ви тяло. Приемайте балансирана и здравословна храна. Здравословната диета ще осигури хранителни вещества и витамини, от съществено значение, за да се подхранва косата и да се предотврати сплитането, пърхота и косопада. Най-хубавото е, че правилното хранене поддържа косата в блестяща форма и й помага да запази необходимата влага.

4съвет

Избягвайте вредните последствия, които носи излагането на ултравиолетови лъчи. UV изсушава косъма, оставяйки го безжизнен и скучен. Когато излизате на слънце или до плажа носете шапка или кърпа, за да предпазите косата си от вредните външни влияния.

5съвет

Намалете вредите, които идват с употребата на оцветяване или използването на продукти за топлина обработка. Много жени не осъзнават щетите, до които води боята за коса или топлинния стайлинг. Те могат да доведат до загуба на коса, тъй като лишават косъма от неговите здравословни хранителни вещества и витамини. Това може да отнеме дълго време за възстановяване и ремонт на повредената вече коса.

6съвет

Бъдете внимателни в употребата на сешоар. Препоръчителното разстояние между сешоар и косата е 24 сантиметра. Да не се нанасят препарати директно върху косата, тъй като това ще увеличи щетите, нанесени от топлината. Най-добрият вариант е да ги оставяте да попият малко или да изсъхнат естествено.

7съвет

Почиствайте редовно косата си. Образуването на сплитове, снопове, цъфтящи краища е признак на занемарена коса, а това говори лошо за хигиената ви като цяло.

8съвет

Използвайте леки гелове и мусове, те ще придават оформен вид на косата ви и ще я стилизират страхотно, без да увреждат.

9съвет

Носете косата си пусната от време на време. Давайте й възможност да диша, като не използвате стилизиращи продукти или връзване на опашка. Трябва да избягвате щипките за коса.

10съвет

Грижете се за скалпа и той ще се грижи за вашата коса. Например масажирайте главата веднъж месечно, това ще направи чудеса с вашата коса. Масаж на главата стимулира корените и подобрява кръвообращението на скалпа, спомага за растежа на здрава коса. Той ще е немислим в натоварени дни, но си го позволявайте всеки път, когато имате възможност. Резултатите са несравними.

Изборът на правилния продукт за вашата коса е първата стъпка, но това не е достатъчно, за да се уверете, че косата ви е толкова красива и управляема, колкото искате да бъде.