Знаете ли, колко важни са грижите по измиване, поддръжка и стилизиране на косата? Много често хората не обръщат внимание на тези неща, а това води редица неприятни моменти като увреждания, сплитане или окапване на космите.

  1. Избирайте правилно шампоана си за косата, редовно поддържайте хигиената на косата, така ще имате чиста и здрава космена структура. В зависимост от средата, в която живеете и работите, дори и да миете косата си веднъж на ден няма да я увредите, докато използвате добър и качествен, мек шампоан.
  2. Не използвайте сапун за косата си. Сапунът е твърде груб и особено, когато се използва върху косата, с твърда вода може да остави лепкави остатъци. Експериментирането с разнообразни по качествено шампоани, предназначени за вашия тип коса ще ви помогнат да изберете най-добрия за вас.
  3. Измивайте косата с топла вода, защото така се усвояват най-добре съставките и серума има най-силно действие в дълбочина.
  4. Шампоанът изсипете в дланта на ръката и разстелете спрямо дължината на косата. Пяната трябва да покрива цялата дължина на косъма от скалпа на главата до края му. Масажирате шампоанът в косата, за да се осигурите още по-голям ефект.
  5. Нанасяйте шампоан с дланите на двете ръце, като разпрострете количеството в корените и по цялата дължина.
  6. Нанасяйте един път шампоан на измиване, никога не повтаряйте, освен ако не е направил добра пяна първоначално.
  7. Изплакването винаги трябва да е под течаща вода.
  8. Използвайте кърпата за подсушаване, като се стремите да правите резки движения, с цел да не накъсвате и разрошвате излишно косата.
  9. Водното съдържание в шампоана е особено важно, тъй като спомага за нейната хидратация.
  10. Използвайте ароматизирани шампоани, с категории от плодови и цветни серии. Избягвайте излишното впръскване на парфюми и спрейове директно в косите, защото те дехидратират и изтощават излишно косъма.