Външният вид на жените е много важен, а евтиният начин за поддръжка, напредването на времето и още куп фактори оказват осезаемо влияние над него.

След определена възраст симптомите на старостта стават все по-осезаеми.

Някои прости, лесни и бързи съвета в реални ежедневни условия могат да ви помогнат да се справите с времето и дори да изглеждате по-млади.

  1. Изправената поза е от изключително значение за цялостната визия. Независимо дали сте прави или седнали, вие трябва да следите позата на раменете, прибрания стомах, права чупка в гърба. В началото ще ви е малко странно и неудобно, но с времето постоянството ще се превърне във ваша втора природа. Извършвайте редовно кратки тренировки, тяхното съчетание ще укрепвани коремните мускули и ще ви е в голяма полза.
  2. Предвиждайте достатъчно време за сън. Той не трябва да е по-малко от 7 до 8 часа на нощ, това ще ви накара да се чувствате по-здрави и по-млади. Тялото ви иска почивка, за да може да се възстанови пълноценно всяка клетка от него.
  3. Усмивката ви кара да изглежда по-сияйни и млади. Тя отвлича вниманието и заблуждава околните за възрастта. Усмивка много променя визията на лицето, тренирайте пред огледалото коя най-ви подхожда.
  4. Прическата е от огромно значение за цялостното излъчване. Различните прически, за различните поводи могат много да променят представата за възрастта. Професионалните фризьори знаят, коя прическа ще ви подходи най-точно.
  5. Боядисването може много да промени историята на косите ви. Различните нюанси оказват различно влияние на външния вид. По-близките до естествените тонове могат много да ви върнат в младежките години, но когато покритията от бели коси преобладават усилията да съхраните естествените тонове ще са все по-големи.
  6. Подбирайте много прецизно дрехите си, защото те много влияят на фигурата ви. Ако имате недостатъци по тялото дрехата е тази, благодарение на която може да ги прикриете. Например, ако мускулите на ръцете ви са отпуснати е по-добре да сложите блуза с ¾ ръкав, за да ги прикриете. Не излагайте на показ недостатъците си. Цвета на дрехата също е от изключително значение. Сивите, бежови и други бледи нюанси само могат да засилят усещането от бледата кожа с напредването на възрастта. Ето, защо е добре да наблегнете на по-цветни тонове.
  7. Поддържайте зъбите си в добра хигиена. Едно занемаряване може да доведе до редица по-сериозни проблеми, а усмивката и зъбите са от първите неща, които виждаме в човека. Може да се допитате до вашия лекар за процедурите по избелване.
  8. Намаляване на теглото също може да ви помогне да изглеждате млади. Упражненията и редовното спортуване дават не само здраве и тонус, но правят визията да изглежда сравнително по-млада.
  9. Гримът е много важен. Той може както да ви направи по-млади, така и да навреди. Не прекалявайте с употребата на силни тонове, натрупвания и т.н.
  10. Обърнете специално внимание на почистването на лицето. Винаги преди лягане отстранявайте всички натрупани мръсотии и грим от деня. След почистването задължително използвайте хидранти и подхранващи кремове.