обезкосмяване

Много мъже и жени страдат от прекомерно окосмяване. Не са редки случаите, когато дадена жена, макар и привлекателна, губи самочувствието си поради прекомерно окосмяване. За да се избавите неприятното окосмяване в проблемните зони може да проследите следните съвети:

  1. Бръснене – много често срещан метод, въпреки, че това може да бъде малко трудно. Може да се наложи да поиска помощ от член на семейството, за да достигне до трудно достъпните области. Това е бързо, безболезнено и евтино. Единственият проблем с тази опция е, че космите ще са склонни да растат по-дебели, тъй като са със заоблени краища.
  2. Нарастващ – За това, ще се прилага горещ восък върху гърба си или да го покрива с ленти студен восък. Последният е по-безопасно и обикновено се използва у дома. Това може да бъде болезнено в началото, но след като свикнете с него, едва ли ще се чувствате неудобно. Резултатите са по-добри и това ще отнеме време, за косата да расте. Този метод е по-скъпо в сравнение с бръсненето.
  3. Депилационните кремове действат бързо и се отстраняват за няколко минути.
  4. Лазерната епилация е един от най-ефективните търговски методи. Той действа чрез унищожаване на меланин, който е необходим при растежа на косата. Космите могат да бъдат отстранени в рамките на една сесия и може да се наложи да се направят само още няколко повторения.
  5. Електролиза се извършва, чрез поставяне на миниатюрни игли в космените фоликули на гърба. Лек ток се излъчва и разрушава косъма. Вие трябва да изберете професионалист, който ще извърши тази процедура.
  6. Клипърс за дълга коса е труден, затова е добре да се направи предварителна подготовка.
  7. Можете да използвате специален формулиран лосион, за да задържите космите.
  8. След горещ душ, порите ще се отвори и тя ще бъде по-лесна да се отнеме косата. Тъй като това може да бъде болезнено, може да направите предварителна подготовка.
  9. Носете дрехи, които прикриват местата с окосмявания.
  10. Обезкосмяването е понякога доста скучен и труден процес. Добре е да се възползвате от услугите на козметичните салони или на ваш приятел. Така достъпа до трудните места ще е по-лесен, а ефекта от епилацията по-голям.